Coaching: 

een persoonlijke aanpak voor iedereen!


individuele Coaching

Mensen vragen zich vaak af wat het verschil is tussen therapie en coaching. Coaching richt zich meer op gezondheidspreventie, met de nadruk op vroegtijdig ingrijpen om diepere problemen of het ontstaan van echte psychologische, emotionele, relationele of mentale klachten te voorkomen. Genezing is dus niet het doel en ziekte niet het uitgangspunt. In coaching probeer ik je op weg te helpen met enkele eenvoudige, maar zeer efficiënte hulpmiddelen en tips, zodat je na enkele sessies zelfstandig verder kunt.

 
Coaching kan heel waardevol zijn als je het gevoel hebt dat je bepaalde doelen wilt bereiken of tegen bepaalde problemen in je leven aanloopt, maar niet goed weet hoe je zelf moet beginnen.

Bij KeepYourBalance kun je terecht voor coaching op het gebied van zelfvertrouwen, assertiviteit, communicatie, opvoedingsondersteuning en een gezonde mindset!
Als u de laatste tijd problemen ondervindt op één of meer van deze gebieden of als u het gevoel hebt vast te zitten en niet weet hoe u verder moet, kunnen we samen aan de slag.

Samen werken we aan een sterkere en gezondere versie van jezelf.

stress en burnout coachING

Stress en burn-out: beter te voorkomen dan genezen!
Als psycholoog heb ik jarenlange expertise in het begeleiden van mensen die lijden aan chronische stress of burn-out. Over dit thema heb ik in 2021 zelfs een Nederlands boek gelanceerd: 'Weten wat je wilt als middel tegen stress en burnout'.

In KeepYourBalance begeleid ik cliënten in een vroege fase van burn-out die overmatige spanning of stress ervaren, maar ook cliënten die een burn-out doormaken of daarvan herstellende zijn.

Heb je last van overmatige stress of een burn-out, start dan snel dit coachingstraject zodat we samen de oorzaken kunnen aanpakken! Alleen zo herstel je snel en voorkom je herval. Ik ondersteun je bij het opzetten van een efficiënte stress coping en help je op weg naar een gezonde, duurzame balans in je leven. Dit zowel fysiek, emotioneel als mentaal.

Wat komt aan bod in een burn-out coachingstraject?
- Analyse van het klachtenpatroon en de oorzaken van stress.
- Werken aan herstel van energie en vermindering van spanning door het leren doseren van energie.

- Inzicht krijgen in belemmerende denkpatronen, overtuigingen en waarden.
- Werken aan herstel van zelfvertrouwen.
- Omgaan met perfectionisme.
- Empowerment van kerntalenten en uitdagingen.
- Optimaliseren van sociaal functioneren: hulp vragen, grenzen stellen, assertiviteit.
- Optimaliseren van een evenwichtige balans tussen werk en privé.
- Stabilisatie en terugvalpreventie.

Psychotherapie

Als u voelt dat u ernstige emotionele of psychische problemen ervaart en u daardoor moeilijkheden ondervindt in uw dagelijks functioneren, kan een psychotherapeutische behandeling u zeker verder helpen. Dit bijvoorbeeld in geval van depressie, angst, verdriet of trauma.

Samen werken we aan uw welzijn. Daarnaast is psychotherapie erop gericht je te ondersteunen bij het maken van je eigen keuzes en een opening te creëren voor je groeiproces.

Het belangrijkste ingrediënt van therapie is aandacht voor je verhaal.

Door het aangaan van een psychotherapeutisch traject leer je beter omgaan met je klachten en werk je aan het verminderen van deze klachten.
Je leert anders naar bepaalde dingen te kijken en anders te reageren op bepaalde situaties, wat een positief effect heeft op je klachtenpatroon en dagelijks functioneren.

Psychotherapie biedt mentale ruimte om na te denken over jezelf, je relaties, je gevoelens en de knelpunten die je in je leven ervaart. Samen met mezelf als klinisch psycholoog ga je op zoek naar antwoorden, inzichten, nieuwe perspectieven en verandering. Psychotherapie ondersteunt je bij het vinden van je eigen oplossingen en het maken van je eigen keuzes.

Start mijn coaching programma

Wil je een eerste stap zetten in de goede richting 

en een coaching programma starten?

Of je wilt gewoon een eerste verkennend gesprek om te zien wat

ik voor je kan betekenen?

Registreer je hieronder en ik neem spoedig contact met je op!

>